ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΦΙΛΤΡΟΥ ΜΙΚΡΟΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ DPF

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το φίλτρο μικροσωματιδίων σας;

Ανάβουν ενοχλητικά λαμπάκια στο καντράν;

Το αμάξι μπαίνει σε safe mode ή έχει μειωμένη απόδοση;

Αυξημένη κατανάλωση και αδυναμία επιτάχυνσης;

Ακριβά κόστη στην αντικατάσταση του DPF;

 

Τι είναι το DPF;

Το Dpf (Φίλτρο Μικροσωματιδίων Πετρελαίου) είναι μια συσκευή που τοποθετείται στο σύστημα εξαγωγής των σύγχρονων πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων για τη μείωση των εκπομπών αιθάλης ώστε να πληρούν τα ευρωπαϊκά και ελληνικά πρότυπα εκπομπών ρύπων.

Όπως κάθε φίλτρο έτσι και τα Φίλτρα Μικροσωματιδίων Πετρελαίου (DPF), πρέπει να καθαρίζονται συχνά για την σωστή λειτουργία τους. Αυτό γίνεται μέσω της λειτουργίας της αναγέννησης, η οποία αυξάνει τα πετρέλαια στο θάλαμο καύσης για να ανέβει η θερμοκρασία των καυσαερίων ώστε να καθαριστεί το φίλτρο, αφήνοντας πίσω τη στάχτη της καμένης αιθάλης. Αυτό μπορεί να διαπιστωθεί από τον οδηγό όταν το αυτοκίνητο έχει υψηλές στροφές χωρίς να έχει την απαιτούμενη απόδοση, αφήνοντας ένα άσπρο ή καφέ καπνό από την εξάτμιση.

Τα συστήματα DPF εφαρμόστηκαν στα επιβατικά αυτοκίνητα από το 2003 σε ορισμένα μοντέλα, έχοντας γίνει απαραίτητο στα μοντέλα 2009 και μετά προδιαγραφών Euro 5.

Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί πετρελαιοκίνητων με DPF.

Εάν η αναγέννηση δεν ολοκληρωθεί σωστά, όπου η τυπική διαδικασία είναι να οδηγηθεί το όχημα σε υψηλές στροφές στην εθνική, τα φίλτρα μπλοκάρονται αφού γεμίζουνε σκόνη αιθάλης. Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε μηχανικά προβλήματα, όπως το ράγισμα του turbo αφού δημιουργείται ‘back pressure’ και τα εκπεμπόμενα καυσαέρια δεν μπορούν να φύγουνε και πέφτουν πάνω στο μπλοκαρισμένο DPF. Ένα ακόμα αντίκτυπο είναι η αυξημένη στάθμη λαδιών αφού το κάρτερ γεμίζει με πετρέλαια, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στη μείωση της τριβής των πιστονιών στην επαφή τους με το μπλοκ του κινητήρα. Ένας ακόμα επικίνδυνος παράγοντας είναι η πιθανότητα φωτιάς διότι ένα μπλοκαρισμένο DPF προκαλεί υπερθέρμανση στην εξάτμιση.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

• Μείωση των εκπομπών αιθάλης
• Σωστή λειτουργία του οχήματος
• Αποφυγή μηχανικών προβλημάτων
• Μείωση της τριβής των πιστονιών
• Αποφυγή υπερθέρμανσης της εξάτμισης

images

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Μαζί με την τεχνητή αναγέννηση μπορούμε να παρέχουμε πρόγραμμα βελτίωσης για:

• Αύξηση ιπποδύναμης (Power Tune)
• Μείωση της κατανάλωσης (Eco Tune)
• Συνδυασμό και των δύο (Power – Eco Tune)                                                                                                                                                               

Πρόγραμμα Εγκεφάλου Αυτοκινήτου (Ecu Tune):

Ο επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου του αυτοκινήτου είναι ένα εξεζητημένο αντικείμενο, όπου είμαστε σε θέση να επέμβουμε με εγγυημένα και αξιόπιστα αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας επώνυμα και αυθεντικά προγράμματα και προγραμματιστικές μηχανές.